Izbor boje godine kompanije Pantone, ujedno i glavni pokazatelj trendova u svijetu dizajna i dekora...

Ove godine boja pobjednica je ljubičasta, odnosno  PANTONE 18-3838 Ultra Violet boja, koja po mišljenju stručnjaka je boja smještena izvan svega što definiše prostor, nama poznata kao boja kosmosa.

Međutim osim ljubičaste, prema trendovima u svijetu dizajna u stopu je prate i tri preostale, gore navedene boje, a upravo Vi treba da odlučite....

Koja od ovih hit boja sezone će se naći u vašim domovima?

Nijanse svijetle i tamne plave boje, topla narančasta, kao i tonovi zelene boje dominiraju scenom dizajna interijera. Novost je da se ponovo vraćamo na tamnije nijanse u interijeru, koje u kombinaciji sa mramorom i metalom daju dašak glamura i elegancije.

Na prikazanim interijerima  pokazano je kako i kombinaciju dvije ili tri navedene boje možete inkorporirati u jednu prostoriju, bez utiska „prenatrpanosti“ ili efekta zagušenja prostora. Neutralne nijanse u kombinaciji sa ovim bojama također ne mogu biti pogrešna odluka, čak što više u manjim prostorima se više teži svjetlijim tonovima, odnosno neutralnim bojama u nijansama bijele, bež ili svijetlo sive, naravno sa mogućnosti kontrasta primjenom tamnijih boja primjenjenim na dekoracijama ili pojedinim dijelovima namještaja.

U nastavku palete boja kojima ove sezone možete osvježiti svoje domove, detaljima, dekoracijama ili bojenjem zidova.